Duizenden stakers komen naar WTC om meer geld voor het onderwijs te eisen

06 nov 2019 - 13:55

Meer dan 7000 mensen zijn woensdagmiddag afgekomen op de grote stakingsbijeenkomst in het WTC in Leeuwarden. Hayo Bohlken van de Algemene Onderwijsbond is zeer blij met de opkomst: "We wisten dat het leefde, maar dat er zoveel mensen zouden komen, dat vind ik dan wel heel hoog."

Tûzenen stakers komme nei WTC om mear jild foar ûnderwiis te easkjen

De grote vraag is nu natuurlijk of de actie genoeg indruk zal gaan maken op de politiek. Het onderwijs wil naast de 460 miljoen euro die is beloofd, ook nog structureel geld erbij. De 460 miljoen euro die nu op tafel ligt, is maar eenmalig, en volgens de bonden en de leraren worden daarmee de problemen nog niet opgelost.

"Als je de salarissen echt wil verhogen heb je structureel geld nodig, en niet eenmalig", aldus Bohlken. Dat het onderwerp, ondanks de beloofde miljoenen, leeft bij de onderwijzers blijkt ook woensdag weer. Bij een bijeenkomst in het WTC was er door de grote toestroom zelfs een kleine opstopping. "Kennelijk willen de mensen in Fryslân, Groningen en Drenthe laten zien dat ze iets willen doen voor deze goede zaak."

Foto: Omrop Fryslan
Trefwoorden: 
onderwijs staking
(Advertentie)
(Advertentie)