Filmtip Noordelijk Film Festival: Swoon en Nei de Dûns

06 nov 2019 - 11:09

Het Noordelijk Film Festival begint woensdagavond in Leeuwarden. Iedere dag van dit festival geeft de Friese regisseur Bart Dokter een filmtip. Deze woensdag deel 1 met Swoon en Nei de Dûns. Het filmfestival duurt tot en met zondag 10 november.

"Mijn tip voor vandaag is de openingsfilm Swoon en de voorfilm Nei de Dûns. Voornamelijk vanwege de voorfilm waar ik aan heb meegewerkt als First A.D. (assistent-director: iemand die verantwoordelijk is voor alles wat er op een set gebeurt, hij of zij zorgt ervoor dat alle onderdelen van de filmcrew hun werk goed kunnen doen. red).

Nei de Dûns is met een compleet Friese cast en crew gerealiseerd en daar mogen we trots op zijn: Het kan hier dus! Bovendien is het een schitterende film geworden.

Aansluitend wordt de film Swoon vertoond, wat een spektakel voor het oog belooft te zijn", zegt Dokter.

Nei de Dûns, 20:00 uur - Een korte film over de liefde van Gjalt voor zijn echtgenote Anke. Anke heeft een ernstige vorm van dementie, en de film laat zien hoe Gjalt afscheid neemt van de liefde van zijn leven. Nei de Dûns was vorig jaar de winnaar van 'De Nieuwe Competitie', waar maker Rutger Veenstra 10.000 euro kreeg om de film te maken.

Swoon, 20:00 uur - Een kleurrijk liefdesverhaal in de jaren '40, een fantasierijke rollercoaster, maar dan wel gebaseerd op de realiteit, een waargebeurd verhaal.

(Advertentie)
(Advertentie)