Twintig honden op auditie bij Tryater voor kerstvoorstelling

05 nov 2019 - 22:56

Ongeveer twintig honden deden auditie voor een rol in de kerstvoorstelling 'Karlsson fan it dak' (Karlsson van het dak) van Tryater. Dat is een familieverhaal in een magische wereld, met een hond dus. Lourens van den Akker speelt de hoofdrol in het stuk. "We doen nu een kleine oefening om te kijken of de honden aaibaar zijn."

Daarnaast moeten de honden wat luisteroefeningen doen. "Ze moeten wel meteen luisteren", zei Van den Akker. "Je wilt zien dat ze makkelijk in de omgang zijn. Als dat niet zo is, dan heb je er te veel werk van. Een paar honden zijn zo goed getraind, die kun je direct inzetten."

De auditie is nog wel heel anders dan wanneer een hond uiteindelijk voor een volle zaal staat. "Als een hond dan opkomt, reageert de hele zaal. Dat is even schrikken, want het is dan donker en de hond weet niet waar het geluid vandaan komt."

Daarom houden ze bij Tryater ook een paar honden 'achter de hand'. "We moeten wat reserves hebben, want je wil wel dat het allemaal goed gaat bij de première", zegt een jurylid.

Ferslachjouwer Willem de Vries wie by de audysje foar hûnen

(advertinsje)
(advertinsje)