Bestuur dorpshuis Feanwâlden in gesprek met andere geldschieter

05 nov 2019 - 21:18

Het bestuur van de stichting Doarpshûs MynSkip in Feanwâlden zoekt een andere partij om een nieuw multifunctioneel te financieren, gezien de gemeente geen geld vrijmaakt. Op korte termijn komt er een gesprek met de stichting KNHM. Dat is een partij die maatschappelijke projecten zoals dorpshuizen financiert.

Foto: Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld

KNHM staat voor Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Dat is in ideële organisatie die een positieve bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving. Die organisatie heeft zelf contact gezocht met de stichting van het dorpshuis. "Het is een serieuze partij", zei voorzitter Roel Dijkstra van de stichting MynSkip.

Hoofdpijndossier

Het dorpshuis van Feanwâlden is een van de hoofdpijndossiers van gemeente Dantumadiel. Omdat de gemeente in de financiële problemen zit, besloot de raad maandagavond geen geld vrij te maken voor het dorpshuis. Eerder was er toegezegd dat er wel geld zou komen.

Dijkstra dacht maandagavond nog dat het dorpshuis van de baan was, maar het bestuur vindt het toch nog altijd wel de moeite waard om te onderzoeken wat er nog moet gebeuren om het dorpshuis toch mogelijk te maken.

Voorzitter Roel Dijkstra van het multifunctioneel centrum Feanwâlden

(advertinsje)
(advertinsje)