Bestuur VC Sneek moet snel schakelen na het opstappen van trainer

Trainer-coach Paul Oosterhof is opgestapt bij VC Sneek, omdat hij het werk niet kan combineren met zijn baan als docent. Die beslissing kwam onverwacht, ook voor het bestuur. "Wij waren zeer verrast toen Paul het ons vertelde. Natuurlijk ga je in gesprek maar je komt ook gauw tot de conclusie dat hij zijn keuze al gemaakt heeft. Dat begrijpen wij wel vanuit zijn perspectief," zegt bestuurslid Erik Drenth van de volleybalclub.
Bestjoer VC Snits moat rap skeakelje nei opstappen trainer
Drenth: "Voor ons had het niet gehoefd. Je hebt vijf wedstrijden verloren, die win je liever. Maar voor ons was Paul de juiste man op de juiste plek. We hadden alle vertrouwen. Maar hij kon het niet langer combineren. Hij heeft veel gegeven, ook vorig seizoen al. Dat vraagt om herstel, ook fysiek. Nu hij nog meer moest geven, lukte het niet om het te combineren. Dan wordt het een persoonlijk gevecht als je niet oppast, daar heeft niemand wat aan."
Trainer-coach Paul Oosterhof © Omrop Fryslân
Het vertrek heeft volgens Drenth niets te maken met de mindere resultaten van de afgelopen tijd. "Dat was voor het bestuur absoluut geen aanleiding. Het zijn professionals, de staf en spelers doen er een schepje bovenop. Maar juist die stap maakt het lastig voor Paul om er tijd voor te vinden in combinatie met zijn baan. Hij kon zijn maatschappelijke loopbaan en zijn trainersloopbaan niet goed combineren. Het vroeg te veel tijd."

Nieuwe trainer?

Voor het bestuur is het even snel schakelen. "We zijn blij dat assistent-trainer Henriëtte ter Steege de rol overneemt met Jurjen de Jong van de technische staf. Dus er is nu wel continuïteit en er is een goede overdracht gedaan, dus we hebben er vertrouwen in," zegt Drenth.
En voor hoe lang? "Je spreekt in ieder geval over de eerste weken, maar we hebben als bestuur nauw contact met de staf en de speelsters over hoe we het seizoen voltooien. Het moet stap voor stap. Het kan ook zijn dat Henriëtte blijft, maar daar moeten we iedereen bij betrekken."
Bestuurslid Erik Drenth van VC Snits