Danny Noppert zeker van Grand Slam na tweede plaats in World Series Finals

03 nov 2019 - 23:17

Darter Danny Noppert is zondagavond in de finale van de World Series Finals onderuit gegaan. De 28-jarige inwoner van Joure verloor in Amsterdam met 11-2 van wereldkampioen Michael van Gerwen. Het was de eerste finale op een televisietoernooi bij de profbond PDC voor Noppert.

Foto: Orange Pictures

De inwoner van Joure begon wel met een mooie leg in twaalf darts en pakte daarmee de eerste leg van de finale. Wereldkampioen Van Gerwen schakelde daarna bij en won meerdere legs tot de eerste pauze: 4-1.

Van Gerwen te sterk

Later in de wedstrijd was de nummer één van de wereld een maatje te groot voor Noppert. Van Gerwen kwam op een ruime 9-1 voorsprong en was ook nog onderweg naar een negendarter. Bij de achtste pijl ging het mis voor de Brabander. De wereldkampioen bleef echter goed gooien en won uiteindelijk met 11-2.

Ondanks het verlies in de finale is Danny Noppert nu zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts. Dat tv-toernooi wordt van 9 tot en met 17 november gespeeld in het Engelse Wolverhampton.

Het televisietoernooi de World Series Finals bestaat sinds 2015. De eerste drie edities werden in Schotland gespeeld en daarna verhuisde het toernooi voor een keer naar Oostenrijk. Dit jaar wordt de World Series Finales voor het eerst in Amsterdam en in Nederland gehouden. Michael van Gerwen heeft het toernooi maar liefst drie keer gewonnen.

(Advertentie)
(Advertentie)