Johnny Jansen: "Ik heb bij het hele team het gevoel: kom op man, er zit meer in!"

03 nov 2019 - 22:32

SC Hearrenfean behaalde zondagavond een zwaarbevochten punt op bezoek bij ADO Den Haag. Pas in de slotfase kwamen de Friezen op gelijke hoogte met de thuisploeg door een doelpunt van verdediger Sven Botman. "Een verdiend punt", volgens trainer Johnny Jansen.

Foto: www.orange-pictures.nl

Volgens Jansen had er in Den Haag wel meer ingezeten. "Ik zeg niet dat we het verdiend hadden te winnen, maar ik vind wel dat we mogelijkheden kregen. Uiteindelijk waren we niet goed genoeg."

Heerenveen kwam in Den Haag niet verder dan 1-1. "We hebben gezegd dat het stabieler moet worden," zegt Jansen. "We willen minder goals tegen krijgen. Het fundament ligt goed. Nu gaat het erom dat we vanuit dat fundament stabieler en dominanter worden. Maar ik ben tevreden over hoe het elftal erop staat."

Bekijk hieronder de volledige reactie van Johnny Jansen na de wedstrijd.

Bij Heerenveen kreeg zomeraanwinst Alen Halilovic de kans in de basis. Helemaal tevreden over zijn optreden was de coach niet. "Ik vond hem eigenlijk wat te vlak."

"Hij pakt een paar keer de bal, en dan gaat 'ie op zoek naar zijn linkerpoot, dan schiet hij een aantal keren. Maar ik denk dat er meer in zit", zegt Janssen.

"Dat vond ik vandaag van het hele elftal een beetje. Daar heeft Alen gewoon in meegedaan. Ik heb bij het hele elftal het gevoel van: 'kom op man, er zit meer in jongens!' En dat gebeurde vandaag niet."

Bekijk hieronder de reactie van Alen Halilovic.

Verdediger Sven Botman bezorgde de Friese voetbalclub uiteindelijk een punt. "Ik kan wel af en toe gebruikt worden als spits", zegt de 19-jarige voetballer. "Als plan B."

"Het is niet dat we dat standaard doen, maar ik heb wel de lengte en een redelijke kopbal. Dus je kunt mij daarvoor gebruiken. Het is lekker dat dat vandaag gelukt is."

Bekijk hieronder de reactie van Sven Botman.

Botman denkt ook dat er meer in had gezeten. "Wij kunnen gewoon goed voetballen, alleen je ziet tegen Groningen ook en vandaag weer: het klopt soms gewoon net niet."

"We hebben momenten dat we echt meer zuiverheid moeten geven in de passing, waardoor bepaalde aanvallen dan beter lopen. Als ballen net even achter je of net op het verkeerde been komen, dan vertraagt dat het hele spel en komen we niet echt tot goede uitgespeelde kansen."

(advertinsje)
(advertinsje)