Noppert in kraker naar finale World Series Finals

03 nov 2019 - 22:22

Danny Noppert uit Joure is door naar de finale de World Series Finals. In AFAS Live in Amsterdam won de 28-jarige darter in een kraker met 11-10 van Dave Chisnall.

Dave Chisnall, de nummer tien van de wereld, pakte de eerste leg van de halve finale. Hij leek ook de tweede binnen te halen, maar zag Danny Noppert 141 uitgooien op dubbel twaalf. De Engelsman was daarna weer bij de les en ging met een voorsprong van 3-2 de eerste pauze in.

Vanaf dat moment ging het niveau van de darter uit Joure omhoog. Met enkele goede finishes liep Noppert uit naar een 6-4 voorsprong. Na de tweede pauze zakte zijn gemiddelde weer wat, waardoor Chisnall weer terug kon komen: 7-6. Beide mannen pakten de volgende legs en maakten zich op voor een spannende slotfase.

Foto: Orange Pictures

Bij een stand van 8-8 gooide Noppert een goede leg met een 91-finish op bullseye. Daarmee brak hij Chisnall en ging hij aan kop. Op 10-8 was de Jouster nog maar één leg van de winst. De Engelsman kwam echter terug tot 10-10. Toen Chisnall twee wedstrijdpijlen miste, gooide Noppert 102 uit voor de winst.

Danny Noppert treft in de finale Michael van Gerwen. Die wordt zondagavond gespeeld.

Zeker van Grand Slam

Door zijn finaleplaats is ook deelname aan de Grand Slam of Darts zeker voor Noppert. Dat toernooi wordt van 9 tot en met 17 november gespeeld in het Engelse Wolverhampton.

Het televisietoernooi de World Series Finals bestaat sinds 2015. De eerste drie edities werden in Schotland gespeeld en daarna verhuisde het toernooi voor een keer naar Oostenrijk. Dit jaar wordt de World Series Finales voor het eerst in Amsterdam en in Nederland gehouden. Michael van Gerwen heeft het toernooi maar liefst drie keer gewonnen.

(Advertentie)
(Advertentie)