Aris Leeuwarden onderuit bij concurrent Den Helder Suns

02 nov 2019 - 21:22

Aris Leeuwarden heeft de uitwedstrijd tegen Den Helder Suns verloren. In de Sporthal Sportlaan was de nummer zeven van de Dutch Basketball League, en dus concurrent voor de play-offs, met 74-63 te sterk. De Amerikaan Samuel Idowu was met maar liefst 30 punten voor de zevende keer dit seizoen de topscorer bij Aris.

Foto: Orange Pictures

De Leeuwarders kwamen in Noord-Holland goed uit de startblokken. Na het eerste kwart stond een 20-15 voorsprong op het bord. Dat goede spel kon Aris echter niet vasthouden in het tweede kwart en dus keken de Friese basketballers in de rust tegen een 39-30 achterstand aan.

Na de pauze

De Belgische coach van Aris, Ferried Naciri, kon het spel van zijn ploeg in de rust met tactische aanwijzingen schijnbaar niet naar een hoger niveau tillen. Het derde kwart ging namelijk ook verloren. Met nog een kwart te gaan keek Aris tegen een bijna onoverbrugbare 66-50 achterstand aan.

Het laatste kwart ging nog met 13-8 naar de Friezen, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. Den Helder won dus uiteindelijk met 74-63.

Laatste plaats

Door de nederlaag staan de Leeuwarders met twee punten uit acht wedstrijden op de laatste plaats. De enige overwinning die Aris tot nu toe pakte, was een reglementaire 20-0 overwinning tegen ZZ Leiden. Apollo Amsterdam heeft evenveel punten als Aris, maar wel een beter onderling resultaat en staat dus op de achtste plaats.

(advertinsje)
(advertinsje)