Honderd kunstenaars exposeren op Ameland

02 nov 2019 - 11:34

Een van de grootste kunstroutes in Nederland is vrijdag weer begonnen. Voor de 23e keer is op Ameland de Kunstmaand met bijna 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland op ongeveer 40 locaties.

Het thema van de Kunstmaand is dit jaar 'In Beweging'. Naast beeldende kunst is er ook een programma met films, podiumkunsten en literaire avonden. Voor het publiek is het een laagdrempelige toegang tot de kunstwerken. Dat spreekt de exposanten wel aan.

Een van de grotere projecten van de Kunstmaand is 'Gezichten van Dementie' met onder andere portretten en schetsen van mensen met Alzheimer en interviews met de verzorgers.

Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

In het begin werd er nog wel sceptisch gedaan over een evenement in november op het eiland, maar na 23 keer heeft de Kunstmaand een vaste plek veroverd op Ameland, zegt Gitte Brugman van de organisatie.

"Alle ondernemers hebben het omarmd, musea doen mee en in veel appartementencomplexen is kunst te zien. Het is eigenlijk groter geworden en ook het publiek is gegroeid." Verder is er kunst te vinden in kerken, hotels en buitendeur.

Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

De verwachting is dat er zo'n 7.000 bezoekers naar het eiland komen. De Kunstmaand duurt de hele maand november.

Trefwoorden: 
Ameland Kunstmaand
(advertinsje)
(advertinsje)