Danny Noppert wint bij debuut op World Series Finals in Amsterdam

02 nov 2019 - 03:10

Darter Danny Noppert heeft vrijdagavond bij zijn debuut op de World Series Finals met 6-3 gewonnen van Jeffrey de Zwaan. In AFAS Live in Amsterdam had Noppert het in het begin nog moeilijk, maar na de pauze was de 28-jarige darter oppermachtig.

Noppert wint by debút

De eerste leg ging naar tegenstander Jeffrey de Zwaan. In de volgende pakte Noppert uit met een 180'er, maar door drie gemiste darts op de dubbel kon De Zwaan hem direct breken. De Jouster pakte echter wel de derde leg terug en maakte daarna gelijk met een 138-finish. Vlak voor de pauze liet Noppert twee darts liggen om op voorsprong te komen, waarna De Zwaan met zijn laatste pijl tops vond.

Sterke slotfase

Noppert kwam goed uit de break en pakte direct twee legs achter elkaar. Bij een 4-3 voorsprong voor de Jouster miste hij maar net een finish van 167, maar via dubbel acht kwam hij op een leg van de overwinning. Met zijn derde 180'er en dubbel zestien verzekerde Noppert zich van de tweede ronde.

Foto: Orange Pictures

Die tweede ronde wordt zaterdagavond gespeeld. Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson is dan de tegenstander van Danny Noppert.

De reactie van Danny Noppert na zijn overwinning op Jeffrey de Zwaan

Het televisietoernooi de World Series Finals bestaat sinds 2015. De eerste drie edities werden in Schotland gespeeld en daarna verhuisde het toernooi voor een keer naar Oostenrijk. Dit jaar wordt de World Series Finals voor het eerst in Amsterdam en in Nederland gehouden. Darter Michael van Gerwen heeft het toernooi liefst drie keer gewonnen.

(Advertentie)
(Advertentie)