Cambuur speelt gelijk tegen NEC, maar: "We staan nog bovenaan, geweldig!"

01 nov 2019 - 23:20

SC Cambuur speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen NEC Nijmegen. Maar Cambuur blijft wel koploper: "We staan nog steeds bovenaan, geweldig," zei trainer Henk de Jong na afloop

Cambuur reaksje 1

Dit was misschien wel de beste ploeg waar we tegen hebben gevoetbald. Op een gegeven moment krijgen wij ook wel een kans, maar dan moet 'ie binnen. Dat hadden we vanavond niet mee."

Van Deelen was een tijd uit de roulatie door een blessure, en raakte vrijdag opnieuw geblesseerd. "Daar baal ik zo van. Het is zo'n fantastisch mannetje en dan gebeurt dit." Cambuur heeft wel verdedigende opties. "Doke viel goed in en we hebben ook nog wat achter de hand, jongens die komende week weer terugkomen," zegt Henk de Jong.

De Jong was onder de indruk van het applaus voor de overleden Rienk Waaksma. "Een geweldige man en een geweldige sponsor, maar dat is niet het belangrijkst. Hoe hij als man was, heb ik niet vaak meegemaakt. Ik vond het mooi voor de familie."

Cambuur reaksje 2

Doke Schmidt kwam na twintig minuten op het veld, in de plaats van de geblesseerde Jordy van Deelen. "De reden waarom is niet leuk, laat dat duidelijk zijn. Maar dan moet ik er staan, zo werkt het." Schmidt had eigenlijk niet eens tijd voor een warming-up. "Je gaat er niet vanuit dat er voor rust iemand geblesseerd raakt, ik had niet veel tijd om een warming-up te doen, dan is het niet makkelijk om er dan meteen te staan."

Schmidt maakte voor het eerst minuten in eigen stadion. "Ik ben wel blij dat ik thuis minuten heb kunnen maken, maar het gaat om het team. Ik ben wel wat teleurgesteld dat we thuis niet hebben gewonnen, want voor een thuiswedstrijd is dat altijd het doel," zei de verdediger.

Als geluk bij een ongeluk speelde ook De Graafschap gelijk, dus blijft Cambuur koploper. "Maar je kan het ook een gemist kans zien," aldus Schmidt.

Foto: Orange Pictures
Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal NEC
(Advertentie)
(Advertentie)