Schulting verbetert haar Nederlands record op de 1.000 meter, Breeuwsma valt

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft op de openingsdag van de eerste wereldbeker in Salt Lake City haar eigen Nederlands record voor de 1.000 meter verbeterd. Schulting finishte in haar serie met een tijd van 1.27,287 en daarmee plaatste ze zich gemakkelijk voor de kwartfinales. Ook Rianne de Vries lukte het om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.
© Orange Pictures
Schulting plaatste zich op de 1.500 meter, ook met winst in haar voorronde (2.33,137), voor de halve finales. De Vries en Marijn Wiersma hebben het op deze afstand niet gered.

Breeuwsma valt

Bij de mannen viel Daan Breeuwsma op de 1500 meter. Hij werd aangetikt door Oleh Handei uit Oekraïne. Itzhak de Laat kwam als tweede over de finish en plaatste zich voor de halve finale. Hij ging niet door op de 500 meter. Op de 1000 meter werden Breeuwsma, Dennis Visser en Jasper Brunsmann uitgeschakeld.

Relays

Breeuwsma, De Laat, Schulting en Lara van Ruijven pakten de tweede plaats op de mixed relay en gingen daarmee door naar de halve finale op zaterdag. En dat geldt ook voor de damesploeg (met Van Ruijven, De Vries, Schulting en Yara van Kerkhof) en de mannen (Visser, De Laat en Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf).