Doelpuntloos gelijkspel voor Cambuur tegen NEC

01 nov 2019 - 22:01

SC Cambuur heeft vrijdagavond in eigen stadion gelijk gespeeld tegen NEC: 0-0. De Leeuwarders kregen veel kansen, maar konden NEC-keeper niet voorbij komen.

Jamie Jacobs en Calvin Mac-Intosch van Cambuur mei Zian Flemming van NEC - Foto: Orange Pictures

Cambuur was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. De eerste kans was dan ook voor de Leeuwarders, via Jamie Jacobs die de bal in het strafschopgebied kreeg, maar zijn inzet in de korte hoek was makkelijk te pakken voor NEC-keeper Mattijs Branderhorst. Na twintig minuten moest verdediger Jordy van Deelen het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Doke Schmidt.

Jonathan Okita kwam na een halfuur dichtbij een goal voor NEC. Hij draaide naar binnen en probeerde de bal in de korte hoek te leggen, maar het schot rolde in het zijnet. Cambuur kreeg daarna een grote kans via Mees Hoedemakers, die een paar centimeter voorlangs schoot. Ook Jamie Jacobs werd gevaarlijk maar hij had na een een-twee teveel tijd nodig om te schieten.

Kort na de rust kwam NEC een aantal keer voor de Leeuwarder goal. Zo moest Sonny Stevens een inzet van Mart Dijkstra redden en na een slechte bal van de keeper kreeg Romeny een kopkans, maar hij kon de bal niet tussen de palen krijgen.

Cambuur zocht daarna weer wat meer de aanval. Dat resulteerde ook in een kans toen Sambissa de bal van links voorzette en Mühren kon koppen, maar keeper Brandenhorst zat er goed bij.

Sonny Stevens was daarna belangrijk door een kopbal van Okita te redden. In de tegenaanval kreeg ook Maulun een enorme kans op het openingsdoelpunt, maar hij schoot de bal recht op keeper Branderhorst. Daarna ging Sambissa nog eens alleen op de keeper af, maar ook zijn schot werd gepakt.

Twee minuten voor tijd pakte Brandenhorst ook een schot van Bangura, de aanvaller ging alleen op het doel af maar opnieuw was de NEC-doelman de betere.

Cambuur blijft wel koploper, omdat nummer twee De Graafschap ook gelijkspeelde tegen Excelsior. Cambuur heeft nu 27 punten, maar blijft de ploeg uit Doetinchem op doelsaldo voor.

SC Cambuur - N.E.C. Nijmegen 0-0 (0-0).

Opstelling Cambuur: Stevens; Sambissa, Schouten, Mac-Intosch, Van Deelen (20/Schmidt); Maulun, Hoedemakers, Jacobs; Oratmangoen (80/Paulissen), Mühren, Antonia (67/Bangura).

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal NEC
(Advertentie)
(Advertentie)