'Zakelijke' bekeroverwinning voor Heerenveen: "Job gedaan"

30 okt 2019 - 23:28

Heerenveen won woensdagavond met 0-3 van de amateurs van Excelsior Maassluis. Trainer Johnny Jansen was blij met de overwinning, die hij als 'zakelijk' bestempelde.

"We hebben soms net iets te veel gebreid en als postbode gevoetbald. En in de eindfase waren we net te slordig. Het was een zakelijke overwinning, dat zeker," zei Jansen.

Ejuke zette Heerenveen al na tien minuten op voorsprong, maar Johnny Jansen was er toen nog niet gerust op. "Tuurlijk ben je blij dat je een goal maakt, maar je wilt door en gewoon je kansen blijven creëren en dominant blijven. Daar zijn we redelijk goed in geslaagd. We hebben één of twee kansen weggegeven en veel gecreëerd"

Koker

"Ik ben zeker blij en we hebben het goed gedaan. Prima, we zitten weer in de koker," vatte Jansen de wedstrijd samen.

Sherel Floranus vond het lastig voetballen tegen de amateurs. "Ze gaan met veel spelers achterin staan en spelen veel op de lange bal." Volgens hem had het spel beter geter gekund. "Het baltempo kon hoger en het spel van kant naar kant kon beter."

Van rechts naar links

De rechtsback speelde de afgelopen twee wedstrijden op de linkerkant. "Bij Sparta heb ik ook linksback gespeeld, dus ik kan het wel. Maar ik heb er een tijdje niet gespeeld dus ik moet er weer een beetje aan wennen. Maar als de trainer me linksback blijft zetten moet ik daar blijven presteren."

Ook Daniël Høegh vond het niet makkelijk. "Qua eindstand wel, maar dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. We zijn door naar de volgende ronde, maar dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. Job gedaan, en verder."

Tegen amateurclubs spelen is speciaal, vind de verdediger. "Dat vind ik gewoon mooi, dat is iets anders. Dat is wat de beker ook is, iedereen is bij dit soort clubs begonnen."

Høegh kreeg sinds lange tijd weer speeltijd. "Natuurlijk leuk om weer wat minuten te pakken en uiteindelijk ook een goal. Dat was voor mij een kleine doelstelling." De centrale verdediger was vorig jaar basisspeler maar komt na een blessure nu niet veel tot spelen. "Dit is niet mijn beslissing, ik ben er gewoon klaar voor en ik ben helemaal fit. Dus ik hoop dat ik wat meer minuten ga maken."

(advertinsje)
(advertinsje)