Harkemase Boys verliest in onrustige wedstrijd van FC Groningen

30 okt 2019 - 22:35

Harkemase Boys heeft woensdagavond verloren van FC Groningen. De 'Harkiten' maakten het de Groningers lastig, maar verloren uiteindelijk met 1-2. De wedstrijd werd tot twee keer toe gestaakt in verband met vuurwerk op het veld.

Robert Stelpstra schiet de 1-2 binnen - Foto: Orange Pictures

De Groningers reisden na de Derby van het Noorden van zaterdag voor de tweede keer in een paar dagen naar Fryslân. Ze moesten wel even geduld hebben, want de wedstrijd begon een paar minuten later omdat er confetti op het veld lag. Het spel werd even later ook nog stilgelegd toen er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Na een kwartier miste Ajdan hrustic een grote kans. Hij kreeg de bal van Amir Absalem en leek de bal vrij binnen te kunnen schieten, maar Mark Bruintjes haalde de bal van de lijn.

Vuurwerk

Na een halfuur spelen werd het spel opnieuw stilgelegd omdat vuurwerk op het veld werd gegooid, in de richting van Harkemase Boys-keeper Erick Jansema. Scheidsrechter Van der Eijk stuurde de spelers de kleedkamer in. Na oproepen van de stadionspeaker om op te houden met het gooien van vuurwerk, kon de wedstrijd na een halfuur weer door.

Binnen een minuut naar de herstart kwam FC Groningen op voorsprong. Kaj Sierhuis werd in het strafschopgebied vastgehouden, genoeg voor een penalty volgens de scheidsrechter en Samir Memisevic schoot raak. Drie minuten na rust werd het ook al 0-2, door opnieuw Memisevic. Keeper Jansema kon een schot eerst blokkeren maar de rebound van de Bosniër was wel raak

De 'Harkiten' kwamen snel terug in de wedstrijd. Robert Stelpstra stond tussen een paar Groningse verdedigers maar kon een voorzet toch binnenwerken:

Stelpstra was tien minuten later ook dichtbij de gelijkmaker. Hij kreeg de bal via een steekpass, maar Groninger keeper Jan Hoekstra was scherp en pakte de bal voor zijn voeten weg. Stelpstra kopte even later ook nog eens voorlangs.

Hoewel trainer Hans de Jong nog wel aanvallend wisselde, was Groningen in de laatste minuten de bovenliggende partij. Diep in de extra tijd kwam Harkemase Boys nog wel even voor de Groningse goal, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Harkemase Boys - FC Groningen: 1-2 (0-1). 35. Samir Memisevic 0-1, 47. Memisevic 0-2, 49. Robert Stelpstra 1-2.

Opstelling Harkemase Boys: Jansema; Huizing, Bruintjes, Renken, Van Duinen (87/Bakels); Bouius, Achuna (82/De Jong), Postma; Beimer, Stelpstra, Gonzales (65/Veldman).

(advertinsje)
(advertinsje)