Heerenveen door naar volgende ronde beker door winst op amateurs

30 okt 2019 - 21:49

SC Heerenveen is door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. De Friezen waren met 0-3 te sterk voor de amateurs van Excelsior Maassluis.

Ejuke, Van Bergen en Van Rhijn vieren de 0-1 - Foto: Orange Pictures

Heerenveen ging, zoals trainer Johnny Jansen al aan had gekondigd, meteen in de aanval. Na twee kansjes van basisdebutant Alen Halilovic viel de eerste goal na tien minuten. Mitchell van Bergen kwam over rechts op en gaf de bal voor aan Chidera Ejuka. Die schoot de bal binnen.

De Friezen kregen daarna veel kansen op 0-2, maar steeds was Excelsior-keeper Jean-Paul van Leeuwen de betere. Hij pakte nog twee ballen van Halilovic en ook een schot van Odgaard werd door hem gered.

Heerenveen kwam toch op 0-2. Jordy Bruijn legde de bal voor zin rechtervoet en schoot van een meter of twintig strak in de hoek.

Jordy Bruijn schiet de 0-2 binnen - Foto: Orange Pictures

Excelsior Maassluis werd tien minuten na rust gevaarlijk via een schot van Vincent van den Berg. De spits, die in het verleden een jaar in de jeugdopleiding va Heerenveen speelde, schoot maar net over.

Met nog tien minuten te gaan zorgde Daniël Høegh nog voor de 0-3. Faik schoot, maar Van Leeuwen bracht redding. Høegh werkte de rebound echter wel binnen en zorgde zo voor de 0-3 eindstand.

Excelsior Maassluis - SC Heerenveen: 0-3 (0-2). 10. Chidera Ejuka 0-1, 39. Jordy Bruijn 0-2, 85. Daniël Høegh 0-3.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Botman (67/Høegh), Dresevic, Van Rhijn; Bruijn, Faik, Halilovic; Ejuke (63/Dreyer), Odgaard, Van Bergen (74/Veerman).

(Advertentie)
(Advertentie)