VIDEO: IepenUP Live gaat over de situatie in Koerdistan

Waarom is Turkije Rojava binnengevallen en wat gaat er nu gebeuren? En waarom hebben de Koerden eigenlijk niet hun eigen land? In deze aflevering van IepenUP Live zoomen we dieper in op de situatie in Koerdistan.
Toen de Verenigde Staten eerder deze maand de troepen terughaalden uit Noord-Syrië, deed Turkije een inval. Dit gebied, dat ook bekend staat als Rojava, werd door de Koerden bestuurd. Een grote groep Koerden is op de vlucht geslagen.
Journaliste Fréderike Geerdink vertelt in IepenUP Live over haar ervaringen. Sherin Seyda geeft een powercollege over de situatie in Koerdistan. Wat we voor de Koerden kunnen betekenen, vertelt Beri Shalmashi. En er is muziek van Thalie, een zangeres uit Leeuwarden met Koerdische roots.
IepenUP Live wordt elke woensdag uitgezonden vanuit Neushoorn in Leeuwarden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. De uitzending is vanaf 20.00 uur te volgen via een livestream op de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.