Harkemase Boys klaar voor bekerduel tegen FC Groningen

30 okt 2019 - 16:37

Het kan en ze bestaan: bekersprookjes. Op voorhand is het bekerduel van Harkemase Boys woensdagavond tegen FC Groningen een uitgemaakte zaak: de Groningers zijn zwaar favoriet. De 'Harkiten' spelen derde divisie, de Groningers spelen eredivisie. Maar de Harkemase Boys heeft al eerder in de beker laten zien dat ze kunnen verrassen.

Bekerstunt

In 2011 werd Willem II verslagen nadat de Harkemase Boys terugkwam van een 0-2 achterstand. In de blessuretijd werd het 2-2, de wedstrijd eindigde na verlenging in 4-2 voor Harkemase Boys.

Andere opvallende bekerduels zijn die van 2009 tegen Feyenoord (0-5 verlies) en de wedstrijd in de derde ronde van de KNVB Beker in 2011 tegen SC Heerenveen.

Toen verloren de 'Harkiten' met 6-1. De laatste keer dat Harkemase Boys in actie kwam tegen een profclub in de KNVB Beker was in 2013. Toen was NEC met 0-8 duidelijk te sterk.

Speciaal uitvak

Er moet veel gebeuren voor het duel tussen de beide ploegen op Sportpark De Bosk. Er is een extra tribune gebouwd en is er een speciaal uitvak gemaakt. Er zijn veel regels waarmee de club rekening moet houden. "We hebben een speciale route voor de gasten uit Groningen die naar het uitvak gaat. Dat moeten we voor de veiligheid goed begeleiden," vertelt vrijwilliger Jan Oosterhof.

's Ochtends vroeg zijn op de dag van de wedstrijd al tientallen vrijwilligers bezig met de wedstrijd, onder andere met het gereedmaken van een grote sponsortent. Die is 20 bij 25 meter groot. Het bestuur wil de sponsoren goed verzorgen bij speciale wedstrijden zoals die tegen Groningen.

Oosterhof denkt dat de Harkemase Boys kan verrassen. "Het blijft de beker. Al zijn we met 3-0 verlies of 3-1 ook wel tevreden," zegt hij.

Omrop Fryslân doet rechtstreeks verslag op de radio, in een extra sportprogramma van 20.00 uur tot 21.45 uur. Ook SC Heerenveen speelt in de beker tegen Excelsior Maassluis. Daar doet Arjen de Boer verslag van.

Als er verlenging komt bij een van de wedstrijden, duurt het sportprogramma langer. En omdat de wedstrijden al om 19.45 uur beginnen, is er ook in Casa Ennema al aandacht voor de wedstrijden.

Roelof de Vries doet op sportpark De Bosk verslag van Harkemase Boys - FC Groningen. Na afloop van de wedstrijden komen de reacties van trainers of spelers op omropfryslan.nl en in de Omrop-app.

(advertinsje)
(advertinsje)