Fries in het onderwijs ligt stil: gedeputeerde Poepjes hoopt op inhaalslag

30 okt 2019 - 11:54

Gedeputeerde Sietske Poepjes hoopt dat de vernieuwing van het vak Fries in het basis- en voortgezet onderwijs zo snel mogelijk de achterstand kan inlopen. Dat verklaarde ze woensdag in de Statenvergadering na vragen van fractievoorzitter Corlienke de Jong van de FNP. De Jong vindt dat het vak Fries aan moet sluiten bij de vernieuwing van andere schoolvakken, die al afgerond is.

Foto: Max Aardema (PVV)

De Provincie heeft het nieuwe curriculum voor het Fries op 1 april stilgezet. De werkgroep die betaald met het vernieuwing van het Fries aan de slag was gegaan, had mogelijk Europees moeten worden aanbesteed. Dat wordt nu uitgezocht.

De vernieuwing van de lesprogramma's van de andere vakken zijn al op 10 oktober aangeboden aan minister Slob. Gedeputeerde Poepjes wil niet alleen de achterstand bij het ontwikkelen van nieuwe lesprogramma's Fries inlopen, maar ook zorgen voor een integrale aanpak met bijvoorbeeld het Engels en Nederlands.

Spandoek: een 'bernerjocht'

Toen fractievoorzitter Corlienke de Jong van de FNP de vragen stelde aan gedeputeerde Sietske Poepjes, toonde de actiegroep Sis Tsiis een spandoek op de bezoekerstribune. Dat moest van commissaris van de Koning Arno Brok worden weggehaald.

Trefwoorden: 
fries FNP onderwijs lesprogramma
(advertinsje)
(advertinsje)