Hattrick Ladan belangrijk voor Cambuur: "Hij schiet ze binnen. Bam!"

29 okt 2019 - 22:59

Cambuur versloeg dinsdagavond de amateurs van Goes met 0-5 in de eerste ronde van de KNVB Beker. Trainer Henk de Jong is tevreden over het spel van spits Delano Ladan. Hij maakte drie doelpunten.

Reaksjeartikel Cambuur - Goes

Henk de Jong: "Mooi voor ons spitsje (Ladan, red.) dat hij scoorde. Maar liefst drie keer. Dat gun ik hem van harte. Hij moet nog leren om echt te voetballen, maar is wel heel doelgericht: Hij schiet ze binnen. Bam!"

"Goes heeft een aantal aardige spitsen, gevaarlijke jongens, dan weet je dat je scherp moet zijn en dan valt ook nog twee keer het licht uit. Als het nog een keer zou gebeuren, zou de wedstrijd niet meer doorgaan. En dan moeten we helemaal terug. Dan zijn aparte dingen, maar wij hebben het goed hersteld in de tweede en dan wordt het ook nog 0-5," zei De Jong.

'We moesten gewoon winnen'

Cambuur won uiteindelijk wel met grote cijfers, maar het had het in de eerste helft lastig met de amateurs, zag ook Delano Ladan. "Het is een stugge ploeg. De eerste helft hadden we het nog vrij lastig, maar in de tweede helft was het kwaliteitsverschil zo groot, dan moeten we gewoon winnen."

Cambuur kwam aan het begin van de wedstrijd ook goed weg, toen Mac-Intosch een bal van de lijn haalde. "Je moet hier zeker niet achter komen, dan had het een hele andere wedstrijd kunnen worden, dan hadden we misschien een verlenging op net gewonnen."

Reaksjeartikel Cambuur - Goes

Dat gebeurde niet en Cambuur won uiteindelijk vrij makkelijk, mede door een hattrick van Ladan. "Een hartstikke goed gevoel, voor mij de eerste hattrick in het betaalde voetbal. Dus die bal gaat mee naar huis, met alle handtekeningen van het team," lake de spits.

Cambuur vind de beker een belangrijke competitie. "We willen natuurlijk zover mogelijk komen. De eerste overwinning is binnen!"

Foto: Orange Pictures
(Advertentie)
(Advertentie)