Cambuur bekert verder na simpele overwinning op amateurs Goes

29 okt 2019 - 21:52

Sportclub Cambuur heeft dinsdagavond met 0-5 gewonnen op bezoek bij Goes. In Zeeland was vooral Delano Ladan belangrijk, hij scoorde een hattrick. Debutant Doke Schmidt gaf twee assists.

Foto: Orange Pictures

De grootste kans in de beginfase was voor Goes. Steve Schalkwijk kwam alleen voor de keeper, maar Sonny Stevens bracht redding. In de rebound haalde Calvin Mac-Intosch de bal van de lijn.

Na een kwartier legde scheidsrechter Jannick van der Laan de wedstrijd even stil, omdat de verlichting op Sportpark Het Schenge tot twee keer toe uitviel. Na ongeveer vijf minuten kon het spel weer verder.

De grootste kansen waren daarna voor de Leeuwarders. Vooral Jarchinio Antonia was gevaarlijk. Hij kon uithalen maar doordat de bal op stuitte ging die over. Daarna kreeg Goes een grote kans op de voorsprong, maar Ruben Hollemans schoot die vrije trap net over.

Vijf minuten voor tijd probeerde Alex Bangura de zestien in te gaan, maar hij werd onderuit gehaald: strafschop. Delano Ladan verzilverde die en stuurde Cambuur zo met een 0-1 voorsprong de rust in.

Al snel na rust kwam Cambuur op 0-2, toen Stanley Akoy een mislukte voorzet voor de voeten kreeg en de bal hard in de rechterhoek schoot.

Diezelfde Akoy kreeg ook een grote kans op 0-3, maar zijn schot ging recht op Goes-doelman Meulmeester af. Twintig minuten voor tijd was het voor Mac-Intosch wel raak. Hij kwam door het midden van het veld opgestoomd en kreeg ruimte om de bal binnen te schieten. Ook Mac-Intosch kreeg snel een kans op zijn tweede van de avond, maar hij schoot net over.

Met nog vijftien minuten te gaan lukte het Ladan wel om nog een te scoren na een voorzet van debutant Doke Schmidt. Schmidt zorgde er drie minuten later ook voor dat Ladan zijn hattrick kon maken. De spits kon binnenschieten na een mooie steekpass van de Fries.

Goes - SC Cambuur 0-3 (0-1). 39. Delano Ladan (strafschop) 0-1, 53. Stanley Akoy 0-2, 68. Calvin Mac-Intosch 0-3, 77. Ladan 0-4, 80. Ladan 0-5.

Opstelling Cambuur: Stevens; Bangura (74/Schmidt), Van der Kaap, Mac-Intosh, Van Deelen; Akoy (67/Jacobs), Hoedemakers, Maulun; Paulissen, Ladan, Antonia (57/Oratmangoen).

Woensdag komen SC Heerenveen en Harkemase Boys in actie in de beker, zij nemen het op tegen Excelsior Maassluis en FC Groningen.

(advertinsje)
(advertinsje)