Drie Friese clubs in actie in bekertoernooi: Omrop Fryslân is erbij

29 okt 2019 - 14:10

SC Heerenveen, SC Cambuur en Harkemase Boys komen deze week in actie in de eerste ronde van de KNVB-Beker. Cambuur gaat dinsdagavond op bezoek bij GOES, Heerenveen moet naar Excelsior Maassluis en Harkemase Boys neemt het thuis op tegen FC Groningen. Omrop Fryslân is bij alle wedstrijden.

SC Cambuur giet nei Goes - Foto: www.orange-pictures.nl

De tegenstander van Cambuur, GOES, speelt in de derde divisie. Die zit dus bij Harkemase Boys en ONS Sneek in de competitie. GOES komt niet alleen uit G oes (in Zeeland), maar is ook een afkorting voor Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. De ploeg plaatste zich voor de KNVB-Beker door in de voorrondes te winnen van Huizen (3-2) en Silvolde (3-2).

SC Hearrenfean spilet út tsjin Excelsior Maassluis - Foto: www.orange-pictures.nl

SC Heerenveen treft een dag later dus Excelsior Maassluis. Die ploeg speelt in de tweede divisie. Daarin zitten geen Friese clubs. Excelsior Maassluis staat dit seizoen in de middenmoot, met dertien punten uit negen wedstrijden. Zij hoefden geen voorrondes te spelen om zich te plaatsen voor de KNVB-Beker, omdat ze vorig seizoen een periodetitel pakten in de tweede divisie.

Harkemase Boys spilet op De Bosk tsjin FC Grins - Foto: www.orange-pictures.nl

Harkemase Boys moest wel twee kwalificatierondes spelen. In augustus wonnen de Harkiten met 4-2 op bezoek bij VVSB en een maand later was de ploeg van Hans de Jong ook te sterk op bezoek bij Scheveningen (1-0). Als 'beloning' spelen de Harkiten woensdagavond thuis tegen FC Groningen. Die ploegen speelde afgelopen weekend nog de noordelijke derby in de eredivisie: 1-1 tegen SC Heerenveen. En wat derby betreft: Groningen en Harkema liggen helemaal dicht bij elkaar: veertig kilometer rijden voor de Groningers.

Wat doet de Omrop?

Omrop Fryslân doet van alle drie wedstrijd live verslag op de radio. Op dinsdag en woensdag is er een extra sportprogramma van 20.00 uur tot 21.45 uur. Als de verlenging komt bij een van de wedstrijden, dan duurt het sportprogramma langer. En omdat de wedstrijden al om 19.45 uur beginnen, is er ook in Casa Ennema al aandacht voor de wedstrijden.

Wie zit waar?

Geert van Tuinen maakt de reis naar Zeeland om verslag te doen van GOES - SC Cambuur, Arjen de Boer zit in Maassluis voor de wedstrijd van SC Heerenveen tegen Excelsior en Roelof de Vries doet op sportpark De Bosk verslag van Harkemase Boys - FC Groningen.

Na afloop van de wedstrijden komen de reacties van trainers of spelers op omropfryslan.nl en in de Omrop-app.

(advertinsje)
(advertinsje)