Terherne op de schop: "Het was aan een opknapbeurt toe"

29 okt 2019 - 09:38

Terherne ziet er deze winter niet hetzelfde uit. Het dorp wordt volledig verbouwd om weer even mee te kunnen. "Het is overdag even behelpen voor de inwoners", zegt projectleider Ike Dekker. "Maar het was hier wel flink aan een opknapbeurt toe."

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

"Maandag zijn we echt begonnen met de werkzaamheden", begint Ike Dekker zijn verhaal. "Wij hebben eerst voorzichtig hier en daar de verharding opgebroken voor het rioleringswerk. Dat is belangrijk om een goed begin te hebben."

De Buorren, de belangrijkste weg in Terherne, wordt flink aangepakt. Nu heeft het verkeer nog niet zo veel problemen door de aanpak, maar dat is na dinsdag anders. "Dan gaat het echt op slot, want dan gaat de hele weg eruit. Dan moet al het verkeer over Heerenveen en Joure rijden."

Om het seizoen

De werkzaamheden in Terherne zijn niet geheel toevallig in de winter. "Hier in de zomer wat doen is bijna geen werk", zegt Dekker. "Het staat dan vol met toeristen en die moeten geen last hebben van het werk. Naast dat heeft de lokale horeca er dan natuurlijk ook last van en dat willen wij niet."

Er is in totaal een half jaar uitgetrokken om het werk in Terherne af te maken.

Verslaggever Jeroen Boersma in Terherne

Dorpsbelang over de verbouwing

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Trefwoorden: 
werkzaamheden weg Terherne
(advertinsje)
(advertinsje)