Johnny Jansen: "Helaas werd het een hotse-knotse-begoniawedstrijd"

27 okt 2019 - 16:24

SC Heerenveen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Het was een editie van de noordelijke derby waar niet heel veel gebeurde. Beide ploegen kregen een penalty van scheidsrechter Lindhout, en dat zorgde uiteindelijk voor de eindstand.

Johnny Jansen na de wedstrijd tegen Groningen

Trainer Johnny Jansen was na afloop niet tevreden over zijn ploeg. "Het stadion was goed gevuld, dan wil je het publiek meekrijgen. Helaas werd het een hotse-knotse-begoniawedstrijd. Daar was ik niet tevreden over."

'Ik maak me drukker om mijn eigen elftal'

Videoscheidsrechter Joey Kooij speelde een hoofdrol in het duel. Danny Buijs, trainer van FC Groningen, liet na het duel weten helemaal 'schijtziek' van de VAR te zijn. Janssen wou daar niet in meegaan. "De VAR is er en daar moeten we mee dealen. Wij maken hands, zij maken hands, dat zijn 2 penalty's en that's it. Ik maak me veel drukker om mijn eigen elftal, dat is veel belangrijker."

Sven Botman na de wedstrijd tegen Groningen

Ook verdediger Sven Botman wou niet de diep ingaan op de rol van de VAR. "De ene keer fluiten ze in je voordeel, de andere keer in je nadeel. Het hoort inmiddels bij het voetbal. Ik baal er wel van dat het soms zo lang duurt, dan sta je drie minuten niks te doen en te wachten."

Botman was na afloop van de wedstrijd niet blij met het punt na het gelijke spel. "We hebben vandaag niet laten zien wat we kunnen. Het gelijkspel was wel terecht, maar het is niet het resultaat waar we vooraf voor gingen."

(Advertentie)
(Advertentie)