Syrische Wafaa uit Akkrum voelt zich thuis door Wereldmaaltijd

25 okt 2019 - 21:43

Vier jaar geleden vluchtte Wafaa (28) met haar vier kinderen uit Syrië. Haar man was toen al een jaar in Nederland. In Akkrum hebben ze, voor nu, hun plekje gevonden. Toch missen ze Syrië nog altijd. Maar door de maandelijkse Wereldmaaltijd die maandelijks in Grou wordt georganiseerd waren Wafaa, haar man Rahit en hun kinderen even terug in Syrië. Want ditmaal werd er Syrisch gekookt.

Foto: Omrop Fryslân

Wafaa loopt zelf stage bij een zorginstelling in het dorp. Sommige van haar familieleden wonen nog altijd in Noord-Syrië, de regio die Turkije binnen is gevallen.

Tijdens het eten vertelt Wafaa over haar Syrië. Ze wil graag laten zien dat er in Syrië ook veel mooie dingen zijn: natuur, historische gebouwen en veel lekker eten.

Bang

Dat het nu gevaarlijk is in Syrië maakt haar een beetje angstig. De familie van haar en haar man zitten middenin de strijd tussen Turkije, Syrië en Koerden die in het gebied wonen. Als het weer veilig is in Syrië wil Wafaa graag terug. Ze hoopt dat de Wereldmaaltijd in Grou mensen inspireert om ook naar Syrië te komen, als alle gevechten over zijn.

Wafaa haar man Rahit was zo enthousiast over de Wereldmaaltijd dat hij heeft aangeboden om volgend jaar zelf te koken voor alle Grousters.

Verslaggever Lennie Bronsveld was bij de Wereldmaaltijd in Grou

Trefwoorden: 
Grou Syrië Wafaa Wereldmaaltijd
(Advertentie)
(Advertentie)