Gif-tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân: spinnen, kikkers en slangen

De herfstvakantie betekent voor Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden: drukte. Volgens directeur Ton van Slooten zijn er al ruim 3.000 mensen geweest die het museum hebben bezocht en het is de opmaat voor het komende jaar. In 2020 moet er een grote tentoonstelling komen over: gif.
Een giftige kikker © ANP
"In 2020 hebben we een grote blockbuster-tentoonstelling die zal gaan over gif. We gaan levende, giftige dieren laten zien in het Natuurmuseum. Kikkers, spinnen, alles wat met gif te maken heeft komt op het netvlies," verklapt directeur Ton van Slooten.
Het heeft heel wat voeten in de aarde, want de beesten moeten wel goed vast zitten. "Er is een Spaans bedrijf dat ons de dieren aanlevert, zij maken prachtige vitrines waar de dieren achter zitten zodat we ze goed kunnen bekijken. Dus het zit ook goed in elkaar wat de veiligheid betreft," zegt hij.

Doen en beleven

Het museum zet volgens Van Slooten steeds meer in op dingen doen en beleven. "Zoals nu, we combineren klassieke muziek en natuur. Alles wat je daarmee kunt doen, kun je ervaren in het Natuurmuseum. Ik merk vooral dat kinderen het leuk vinden praktisch bezig te zijn: ze kunnen bijvoorbeeld muziekinstrumenten maken van afval."
In samenwerking met CityProms, het grote noordelijke klassieke muziekfestival, zijn er in de herfstvakantie workshops voor kinderen en is er ook live muziek.
Verslaggever Ronnie Porte bij Natuurmuseum Fryslân
Natuurmuseum Fryslân © ANP