Ninah Tiemersma voert stuk op over seksuele intimidatie en geestelijke mishandeling

Ook in Fryslân is het aantal slachtoffers van seksuele intimidatie en geestelijke mishandeling een stuk hoger dan de officiële cijfers laten zien. Docent Grieks en Latijn Ninah Tiemersma uit Leeuwarden verwerkte de zwarte pagina's uit haar kindertijd in een theaterstuk, waarbij ze geestelijke steun vond in de Griekse tragedies.
De slachtoffers van seksuele intimidatie en geestelijke mishandeling, mannen, maar vooral vrouwen, kunnen door de trauma's die ze in het verleden hebben opgelopen, niet of nauwelijks functioneren. Ongeveer een derde van alle slachtoffers is zelfs zo beschadigd dat ze hun leven willen beëindigen. Dertien procent pleegt daadwerkelijk zelfmoord.
Woensdagavond speelde Tiemersma op het podium van IepenUP live haar voorstelling 'Niet meer alleen', dat voor het eerst integraal werd uitgezonden op de website van Omrop Fryslân.
Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en www.113.nl.
© Omrop Fryslân
Volgende week staat IepenUP Live helemaal in het teken van de situatie in Koerdistan en dan vooral in het noorden van Syrië. Speciale gast i deze keer de journaliste Fréderike Geerdink. Zij vertelt over haar ervaringen met de Koerden in oorlogsgebied.
Programmamaker Sherin Seyda is uitgenodigd om een powercollege te verzorgen over het onderwerp. Natuurlijk komen ook Koerden uit Fryslân aan het woord over hoe zij het beleven, nu Turkije Noord-Syrië is binnengevallen.

Iedere woensdag

IepenUP Live wordt iedere woensdag uitgezonden vanuit Neushoorn in Leeuwarden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. De entree is gratis. De uitzending is vanaf 20.00 uur te volgen via een livestream op de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.