VIDEO: IepenUP Live met speciale theatereditie 'Niet meer alleen'

Docente Grieks en Latijn Ninah Tiemersma uit Leeuwarden heeft een theaterstuk gemaakt over haar leven en PTSS (post-traumatische stressstoornis). In 'Niet meer alleen' gaat ze op zoek naar de connectie tussen haar eigen leven en trauma's met die van de vrouwen in Griekse tragedies. Deze speciale theatereditie van IepenUP Live biedt een podium aan haar voorstelling.
"Vandaag is je laatste dag, geniet er maar van", dat hoorde Ninah Tiemersma van haar vader toen ze nog niet eens tien jaar oud was. Zij en haar moeder vertrokken bij haar verslaafde vader toen ze acht was. Daarna werden ze jarenlang dagelijks door hem bedreigd.

Hoe ga je daar mee om als jong kind? Niet dus. Op haar tiende werd er bij haar PTSS vastgesteld. Moeilijke jaren volgden, ze was zelfs suïcidaal. Totdat ze de tragedies en toneelstukken uit de Griekse Oudheid ontdekte en daar vrouwen in tegen kwam die net als haar te vaak en te veel werden blootgesteld aan geweld.

De tragedie werd haar remedie, ze schreef er haar proefschrift over en nu een toneelstuk 'Niet meer alleen'. Daarin worden haar ervaringen en de Griekse Oudheid aaneengeregen tot een nieuw verhaal. Haar verhaal van haar opkrabbelen en omgaan met haar eigen tragische geschiedenis.
IepenUP Live wordt elke woensdag uitgezonden vanuit Neushoorn in Leeuwarden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. De uitzending is vanaf 20.00 uur te volgen via een livestream op de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.