Speciaal transport Damwâld: leggers van 32 meter en 8.000 kg in het dorp

Speciaal transport in Damwâld: maandagavond zijn er zogenoemde raatliggers voor de nieuw te bouwen Campus Damwâld door het dorp gereden. Het gaat om speciaal samengestelde liggers van staal, die 32 meter lang zijn en ieder 8.000 kg wegen.
De raatleggers in Damwâld © Klaas Agricola
De leggers zijn gemaakt in Ede en moeten met behulp van een kraan van de vrachtwagen op de bouwplaats worden gereden. Waarschijnlijk kunnen de leggers begin november worden gemonteerd. "Spectaculair transport door Damwâld vanavond!", schreef burgemeester Klaas Agricola op Twitter.
De nieuwe onderwijscampus wordt gebouwd door bouwgroep Dijkstra Draisma in opdracht van gemeente Dantumadiel en Stichting Campus Damwâld. Er komt een nieuwe school met een sporthal. Ook wordt de Badhúswei in het dorp opnieuw ingericht.
De inwoners van het dorp kunnen vervolgens terecht in de campus voor taalontwikkeling, sport en gezondheid. De drie basisscholen, OBS Dr. J. Botkeschool, CBS De Bron en CBS De Fontein, komen onder één dak. Ook staat het in verbinding met Nij Tjaerda en Kindcentrum De Blokkedoaze.