Noordelijke voetbalderby is 'Wedstriid fan de Wike'

SC Heerenveen is in bloedvorm; de ploeg van Johhny Jansen won drie keer op rij. En dan komt ook nog een buurman FC Groningen op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. Alle reden om die wedstrijd te verkiezen tot 'Wedstriid fan de Wike'.
De sfeer is goed bij SC Heerenveen. Na de overwinningen op VVV-Venlo, PEC Zwolle en AZ is de ploeg van Jansen opgeklommen naar de zesde plek in de eredivisie. Tegenstander FC Groningen staat elfde. "Maar SC Heerenveen tegen FC Groningen blijft natuurlijk altijd een speciale wedstrijd. Zeker nu de derby in Fryslân tussen SC Heerenveen en SC Cambuur er niet is", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Het wordt niet voor niets de 'Derby van het Noorden' genoemd."
De wedstrijd begint zondagmiddag om 12.15 uur en is uiteraard live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Roelof de Vries is er bij in het Abe Lenstra Stadion.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.