Sportcast: "Wat heeft Cees Roozemond eigenlijk goed gedaan bij Heerenveen?"

21 okt 2019 - 15:42

SC Heerenveen wist afgelopen weekend het sterke AZ met 4-2 te verslaan. Ook Cambuur pakte de drie punten. De Leeuwarders stuurden TOP Oss met een 5-1 nederlaag naar huis. Het meest bijzondere aan die wedstrijd was echter niet de grote overwinning, maar de productiviteit van Issa Kallon. Kallon leek niet te kunnen scoren, maar maakte er tegen TOP Oss opeens vier.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

SC Heerenveen won in Den Haag met 4-2 van AZ. Veel mensen hadden dat niet verwacht. Toch zag Arjen de Boer het al een beetje aankomen: "Het is strontvervelend om tegen Heerenveen te spelen als je de betere ploeg bent, want Heerenveen is vlijmscherp in de counter."

Zondag speelt Heerenveen de derby tegen FC Groningen. Andor Faber denkt dat Heerenveen ook dan kan winnen: "Als je de ploegen op dit moment naast elkaar legt, dan is Heerenveen de favoriet."

Toch is het niet allemaal hosanna bij Heerenveen, zo is er nog steeds geen hoofdsponsor. Roelof de Vries is hard in zijn oordeel: "Cees Roozemond heeft nog niets goed gedaan bij Heerenveen."

De Issa Kallonshow

Bij Cambuur had Issa Kallon de hoofdrol. Kallon maakte vier doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de overwinning van de Leeuwarders. Arjen de Boer zei een paar weken geleden al 'als je Issa Kallon aan het voetballen krijgt, dan ben je een wereldtrainer' en nu lijkt dat dus het geval. De Boer durft dan ook wel te zeggen: "Cambuur doet tot het laatste moment mee om het kampioenschap."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren? Klik hier.

(Advertentie)
(Advertentie)