Leraren basisonderwijs en voortgezet onderwijs staken op 6 november

21 okt 2019 - 15:00

De staking op 6 november van leerkrachten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs gaat zo goed als zeker door. Dat meldt AOB, de Algemene Onderwijsbond. De bonden hadden een ultimatum gesteld aan de regering: ze willen dat er meer geld beschikbaar komt voor het onderwijs.

Underwiis - Foto: Shutterstock.com

Een overleg vorige week tussen de onderwijssector, premier Mark Rutte en onderwijsminister Arie Slob verliep goed, maar er werden geen concrete toezeggingen gedaan.

De onderwijsbonden riepen vorige maand al op om op 6 november te staken om een "fatsoenlijk salaris, minder werkdruk en genoeg collega's" af te dwingen. Na het overleg vorige week was eigenlijk al duidelijk dat de aangekondigde staking doorgaat.

Er wordt nog wel een tweede gesprek georganiseerd, maar het is nog niet bekend wanneer dat is. Als dat voor 6 november is en er komen concrete toezeggingen uit, dan kan de staking nog worden afgezegd.

Bonden en werkgevers PO-raad en VO-raad vroegen het kabinet eerder dit jaar om 423,5 miljoen euro voor 2020, voor een noodpakket voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Trefwoorden: 
onderwijs staking actie
(advertinsje)
(advertinsje)