Kallon over publiekswissel: "Kippenvel, nog nooit eerder meegemaakt"

De grote man bij Sportclub Cambuur was vrijdag Issa Kallon. De buitenspeler maakte zijn eerste vier goals van het seizoen en bezorgde Cambuur daarmee een 5-1 overwinning op TOP Oss. "Dit heb ik nog nooit eerder gedaan. Heel speciaal, deze avond ga ik nooit vergeten."
Issa Kallon
Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Kallon een publiekswissel. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik kreeg echt kippenvel. Heel mooi dat de supporters dat deden, dat geeft een lekker gevoel."
Issa Kallon had in zijn vorige 68 competitiewedstrijden voor SC Cambuur slechts twee keer gescoord. In één wedstrijd verdrievoudigde hij zijn aantal goals. Kallon wist niet meer wanneer zijn laatste competitiegoal voor Cambuur was, zij hij na afloop. Dat was op 15 december 2017, thuis tegen FC Dordrecht (3-0).
Issa Kallon © www.orange-pictures.nl
Belangrijk was dat Kallon er altijd in geloofd heeft dat de goals ooit zouden komen, zegt hij. "Heel veel mensen hebben dingen geroepen: 'hij kan niet scoren, laag rendement'. Daar hebben ze gelijk in, het rendement moest ook beter. Maar met deze nieuwe trainer heb ik veel vertrouwen gekregen. De doelpunten moesten nog komen, dus blij dat ik er nu vier maak."
Na de eerste goal deed Kallon een speciaal dansje met David Sambissa. "Dat hadden we al super lang geleden afgesproken", laket Kallon. "Maar die goal kwam maar nooit. We hadden het dansje al helemaal voorbereid, maar het duurde maar en het duurde maar. Vandaag konden we het eindelijk doen."

De Jong trots op Kallon

Trainer Henk de Jong was erg trots op Kallon: "Aan het begin van het seizoen schoot hij vaak naast de goal, maar Martijn Barto is veel met hem bezig op de training." Het werk van de spitsentrainer heeft dus geholpen. "Je ziet het ook aankomen dat die jongen uiteindelijk eens scoort", zegt De Jong. "Dat merk je ook op de training, afgelopen week schoot hij er al een paar goed in."
Over het spel van de Leeuwarders was De Jong tevreden, ook omdat TOP Oss zo verdedigend speelt. "Ze staan gewoon op eigen helft. Dus dan moet je maar voetballen met je eigen team. En je speelt tegen een team waar iedereen 30 of 35 meter voor de goal staat. Dan moet je maar een seen goal maken. Da lukt bijna niemand. Dus de mensen die daar de grootste mond over open hebben, die moeten het een keer proberen. Die mensen lukt het ook niet. Dus dit is gewoon heel, heel moeilijk en dat hebben wij hartstikke goed gedaan."
Henk de Jong
Sven Nieuwpoort zou niet in de basis beginnen, maar kreeg twintig minuten voor tijd te horen dat hij tocht moest spelen. Hij verving aanvoerder Erik Schouten, die in de warming-up uitviel met een blessure aan de knie.
Sven Nieuwpoort