SC Cambuur nieuwe koploper eerste divisie na kwartet Kallon

18 okt 2019 - 22:11

Sportclub Cambuur is de nieuwe koploper van de eerste divisie. De Leeuwarders wonnen vrijdag thuis met 5-1 van TOP Oss, mede door vier goals van Issa Kallon. Cambuur neemt door de overwinning de koppositie over van NAC Breda, dat gelijkspeelde tegen FC Eindhoven.

Cambuur fiert de 1-0 fan Issa Kallon - Foto: www.orange-pictures.nl

Man van de wedstrijd Issa Kallon opende de score al in de tiende minuut. Kallon is de man in vorm bij Cambuur, maar had zelf nog niet gescoord. Met een schot in de korte hoek bracht hij daar verandering in.

Al snel daarna had Robin Maulun de voorsprong moeten vergroten, maar van dichtbij schoot hij op keeper Perquis. Cambuur was beter de eerste helft ,maar haalde niet hetzelfde hoge niveau als in sommige vorige thuiswedstrijden.

Toch gingen de Leeuwarders wel met een voorsprong van 2-0 de kleedkamers in. Na een grote blunder van Oss-verdediger Lorenzo Piqué ging Robert Mühren alleen op het doel af en maakte zijn negende van het seizoen.

Issa, Issa, Issa

Na de rust was het de grote Issa Kallon-show. Al binnen een paar minuten schoot hij de 3-0 binnen, op aangeven van Ragnar Oratmangoen.

Daarmee was Kallon nog maar op de helft van zijn uiteindelijke productie. Met nog ruim een kwartier te gaan profiteerde de buitenspeler van een fout van Perquis: 3-0. Enkele minuten later was het weer raak voor Kallon, deze keer op aangeven van invaller Jairchinio Antonia. In de 83e minuut kreeg Kallon een publiekswissel.

De 5-0 was niet de eindstand, want in blessuretijd maakte Lars Hutten nog een goal voor TOP Oss.

Issa Kallon had in zijn vorige 68 competitiewedstrijden voor SC Cambuur slechts twee keer gescoord. In één wedstrijd verdrievoudigde hij zijn aantal goals. Kallon wist niet meer wanneer zijn laatste competitiegoal voor Cambuur was, zij hij na afloop. Dat was op 15 december 2017, thuis tegen FC Dordrecht (3-0).

Cambuur staat nu bovenaan in de eerste divisie. De ploeg van Henk de Jong heeft nu 25 punten uit elf wedstrijden, twee meer dan NAC. De ploeg uit Breda heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Stand bovenaan in de Eerste divisie

Wedstriden Punten Doelsaldo
1. Cambuur 11 25 29 - 7
2. NAC Breda 10 23 17 - 7
3. De Graafschap 10 20 19 - 6
4. Excelsior 11 20 22 - 19
5. Jong Utrecht 10 18 21 - 14

Schouten geblesseerd

Bij de Leeuwarders viel aanvoerder Erik Schouten uit tijdens de warming-up, omdat hij last had van zijn knie. Hij werd vervangen door Sven Nieuwpoort. Ook Robin Maulun stond weer in de basis. Na een schorsing was hij zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar door een blessure van Jamie Jacobs stond de Franse middenvelder weer in het basis.

Erik Schouten over zijn blessure

SC Cambuur - TOP Oss 5-1 (2-0) 10. Issa Kallon 1-0, 45+1. Robert Mühren 2-0, 53. Issa Kallon 3-0, 73. Issa Kallon 4-0, 79. Issa Kallon 5-0, 90+2. Lars Hutten 5-1

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Sambissa; Maulun, Hoedemakers, Akoy (76/Paulissen); Oratmangoen (67/Antonia), Mühren, Kallon (83/Ladan)

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal TOP Oss
(advertinsje)
(advertinsje)