ISU benoemt ijsstadion Thialf tot 'Centre of Excellence'

18 okt 2019 - 19:08

De internationale schaatsbond ISU heeft ijsstadion Thialf in Heerenveen aangewezen als één van de zogenoemde Centres of Excellenses in de wereld als het gaat om het langebaanschaatsen en shorttrack. Dat betekent dat Thialf aan de hoge eisen van de topsport voldoet.

Reedriden yn iisstadion Thialf op It Hearrenfean - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

De aanwijzing geldt van 1 januari volgend jaar en duurt in ieder geval twee jaar. Andere ijsstadions die dezelfde kwalificatie gekregen hebben zijn de Olympic Oval in Calgary (Kanada) en de Utah Olympic Oval in Salt Lake City (Amearika).

In een Centre of Excellence komen coaches, officials en talentvolle schaatsers voor trainingen, educatie, seminars en workshops. Directeur Marc Winters van Thialf is blij met de titel: "Thialf is gebouwd voor de topsport met de ambitie om schaatshart van de wereld te zijn. Dit is een prachtige bevestiging van de vraag of wij die ambitie waarmaken."

Steeds meer atleten

Winters verwacht dat het positieve gevolgen heeft voor het stadion in Heerenveen: "De laatste jaren zien we steeds meer buitenlandse atleten in Thialf om hier kort- of langdurig te trainen en hun niveau te verhogen. Dat zal met deze toewijzing van de ISU als Centre of Excellence alleen maar toenemen. En deze internationale toeloop creëert weer een extra competitieve omgeving die ook Nederlandse talenten stimuleert naar een hoger niveau."

(advertinsje)
(advertinsje)