Samen op zoek naar oplossingen voor wereldwijde voedselproblemen

18 okt 2019 - 06:22

Het wordt een steeds opgave om genoeg voedsel te produceren voor iedereen op aarde, omdat er steeds meer mensen zijn en we grond intensiever gebruiken. Om daar oplossingen voor te verzinnen, organiseerde de Rabobank een programma waarin verschillende ondernemers en consumenten samen oplossingen bedenken voor een duurzame, regionale voedselketen.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Aan het programma was ook een prijs verbonden. Het idee dat het beste uitgewerkt kan worden, kreeg donderdagavond in Oosterwolde een prijs va 3.000 euro. Dat was het idee voor 'Mijn VoedingsMaat'. De bedenkers willen mensen aan de hand van een DNA-analyse en een persoonlijk eetpatroon helpen om gezonder te eten. Dat wordt door samenwerking met lokale ondernemers gekoppeld aan regionale producten.

Tweede prijs

De strijd ging tussen twee partijen. Toch ging de nummer twee niet met lege handen naar huis: 'Vitale Bodem = Vitale Toekomst' kreeg 2.000 euro. Daarmee wil de Rabobank ook laten zien dat het ze niet te doen is om één winnaar. Het idee is vooral om verandering in gang te zetten.

Fryslân was de eerste provincie waar het concept uitgewerkt werd, nu zijn nog veertien andere regio's aan de beurt.

(Advertentie)
(Advertentie)