'The Day After' in Den Haag: overnachtende boeren bieden ontbijt aan

17 okt 2019 - 13:05

Voor de boeren is donderdag nog een belangrijke dag, want de Tweede Kamer debatteert aan het eind van de middag over de stikstofcrisis. Er waren veel boeren die na de grote protestactie van woensdag op donderdag op het Malieveld hebben geslapen, bijvoorbeeld in caravans, tenten of in de trekker. Bij de Hofvijver hebben de boeren 's ochtends vroeg een ontbijt aangeboden aan de inwoners van Den Haag, dat deden ze om het ongemak voor de stad wat te verzachten.

Moarnsbrochje Den Haag

Er waren ruim twintig kraampjes met koffie, sinaasappelsap, boterhammen en eieren. Na het ontbijt wilden de boeren eigenlijk nog een zogenoemde 'Tour de Boer' langs de ministeries houden, om hun ontevredenheid te uiten over de administratieve rompslomp. De boeren waren aanvankelijk van plan om symbolisch een bult papier te dumpen.

Daar kregen ze echter geen toestemming voor van de gemeente en de politie, en daarom ging de actie niet door. Ook was er eigenlijk niet genoeg enthousiasme voor. De laatste boeren zijn in colonne de stad uitgereden, tot zelfs de laatste trekker mer caravan van het Malieveld verdween.

Overleg en debat

Aan het einde van de middag is er nog een Kamerdebat. Voorafgaand is er nog een interprovinciaal overleg in Baarn, daar is ook minister Schouten bij. Dat zal in aanloop naar het debat gaan over hoe het nu verder moet met de stikstofproblematiek.

Verslaggever Gerrit de Boer bij het ontbijt en over het debat

(Advertentie)
(Advertentie)