Tjalling van der Goot zal verdachte moord Derk Wiersum bijstaan

17 okt 2019 - 12:05

De Friese advocaat Tjalling van der Goot zal de verdachte van de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum bijstaan. Dat heeft het Leeuwarder kantoor Anker & Anker, waar Van der Goot voor werkt, donderdag bekendgemaakt.

Tjalling van der Goot - Foto: Omrop Fryslân

"Net als velen waren alle medewerkers van kantoor Anker & Anker geschokt na de moord op confrère Wiersum", schrijft Anker & Anker op hun website. Het advocatenkantoor zegt zich bewust te zijn van de gevoeligheid van de zaak. Van der Goot zal immers de verdachte van de moord op zijn confrère verdedigen.

"Advocaten verdedigen niet de daad, maar de verdachte", zegt Anker & Anker daar echter over. "Onze cliënt is slechts verdachte. In een rechtsstaat is het een fundamenteel recht om als verdachte voor onschuldig te worden gehouden totdat de onafhankelijke rechter anders heeft geoordeeld."

Krongetuige Nabil B.

Strafrechtadvocaat Derk Wiersum werd op 18 september op straat in Amsterdam doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de grote liquidatiezaak rondom hoofdverdachte Ridouan Taghi, die nog steeds wordt gezocht.

Van der Goot schreef na de moord op Twitter: "Diep geschokt door het gewelddadig overlijden van confrère Derk Wiersum, Vreselijk nieuws." De moord werd gezien als een aanslag op de rechtsstaat.

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum werd op 1 oktober opgepakt. Niet lang daarna kreeg Van der Goot het verzoek om hem bij te staan. Dat verzoek heeft hij nu aanvaard. De verdachte zit nog vast in beperkingen. Van der Goot mag daarom nog geen uitspraken doen over de inhoud van de zaak.

(Advertentie)
(Advertentie)