Johannes Kramer nieuwe burgemeester gemeente Noardeast-Fryslân

16 okt 2019 - 21:16

Johannes Kramer wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. Dat is zojuist bekendgemaakt bij de extra raadsvergadering op het gemeentehuis in Kollum. Kramer, die nu nog gedeputeerde is, wordt dan de opvolger van waarnemen burgemeester Hayo Apotheker.

Foto: FNP

Johannes Kramer (FNP) is 52 jaar en woont in Sibrandabuorren met zijn vrouw en vier kinderen. Hij heeft ruim acht jaar ervaring als gedeputeerde. Daarvoor was hij acht jaar fractievoorzitter van de FNP in Provinciale Staten. Kramer is ook gemeentesecretaris van de voormalige gemeente Menaldumadeel.

Vertrouwenscommissie

CDA-raadslid Willem van der Veen van de vertrouwenscommissie zegt dat Kramer heel goed past in de gemeente: "Een herkenbaar en krachtig boegbeeld met een groot netwerk, waar de gemeente veel voordeel van kan hebben. We zijn er trots op dat hij burgemeester in onze gemeente wil zijn."

De gemeente Noardeast-Fryslân ontstond op 1 januari na een fusie van de gemeenten Ferwerderadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.

Installatie in 2020

Een vertrouwenscommissie met vertegenwoordigers van alle acht raadsfracties heeft de sollicitatiegesprekken gehouden. De kandidaten zijn geselecteerd op basis van het door de raad vastgestelde burgemeestersprofiel. De voordracht van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad wordt vrijwel altijd overgenomen door de minister van Binnenlandse Zaken. De installatie van Kramer is gepland op 6 januari 2020.

Johannes Kramer is maandag te gast in It Polytburo. Dat is te zien om 17.30 uur bij Omrop Fryslân op televisie.

(advertinsje)
(advertinsje)