College moet voor 2020 met plan dorpscentrum Donkerbroek komen

Het college van Ooststellingwerf moet voor 1 januari met een projectplan komen voor de bouw van een dorpscentrum in Donkerbroek. Het college heeft een motie van de gemeenteraad overgenomen: het college wordt nu opgedragen in overleg met het dorp vlug werk te maken van het projectplan dat afgelopen zomer vanuit het dorp aangeboden is.
Het dorp Donkerbroek © Flickr, Sjaak Kempe
Sinds de presentatie van het plan bleef het stil, en dat geeft onrust. Donkerbroek wil duidelijkheid. Het college wil eigenlijk nog meer tijd om te kijken naar alle verzoeken die ingediend zijn voor nieuwe accommodaties. Maar volgens de raad duurt dat te lang.

'Geen woorden maar daden'

"U heeft voldoende tijd gehad het plan te bestuderen. Waarom vertraagt u steeds, u heeft de mond vol over burgerinitiatieven. Het is niet gepast dat u vier maanden lang geen contact opnam met de initiatiefnemers," zei Berend Leistra van de ChristenUnie.
Eenmansfractie Simon ter Heide geeft aan: "Geen woorden maar daden. Het is niet de vraag of het centrum er komt, het is toegezegd, het gaat om de geloofwaardigheid van de politiek. We gaan niet eerst beleid optuigen."