Eerste boeren op hun trekkers onderweg naar Den Haag

15 okt 2019 - 20:30

De eerste Friese boeren zijn dinsdagavond naar Den Haag vertrokken om daar te protesteren. Tientallen boeren hadden zich rond de klok van zes uur met hun trekkers bij de Lange Lijnbaan in Harlingen verzameld. Kort daarna reden ze richting de Afsluitdijk, met als eindbestemming het Binnenhof.

Foto: Anton Kappers

Een aantal van die boeren had dinsdag de laatste boot genomen vanaf Terschelling om aan wal te komen. Als ze woensdagochtend pas waren vertrokken, zouden ze niet op tijd in Den Haag arriveren. Nadat ze in Harlingen verzamelden, reden ze via Zurich naar de snelweg. Ze reden via de Afsluitdijk naar Noord-Holland.

Vanuit andere Friese plaatsen zijn boeren ook onderweg om te protesteren, zo reden er dinsdag ook vanuit Ternaard tientallen boeren richting Den Haag.

Niet welkom

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft dinsdag laten weten dat de demonstrerende boeren niet welkom zijn op het Binnenhof. De gemeente Den Haag laat weten dat Defensie hen zal helpen met het afzetten van wegen in de stad. De boeren mogen demonstreren, maar het is niet de bedoeling dat ze dat op het Binnenhof doen, aldus minister Grapperhaus. Als ze over de grens gaan, zal volgens hem de ME klaarstaan.

Al het nieuws over de boerenprotesten is te vinden op onze speciale dossierpagina, op omropfryslan.nl/dossier/stikstof.

(Advertentie)
(Advertentie)