Kuikhorne in De Westereen beste camperplaats van Nederland

15 okt 2019 - 19:21

Camperpark Kuikhorne in De Westereen is tot het beste camperpark van Nederland uitgeroepen. De benoeming is onderdeel van de Eropuit in Eigen Land Prijs, waar accommodaties in verschillende categorieën kunnen winnen. Kuikhorne heeft gewonnen in de categorie 'Beste Campervakantie'.

Kúkherne yn de Westereen bêste camperpark fan Nederlân

De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Bezoekers hebben op hun favoriete accommodaties, restaurant of dagje weg gestemd. Camperpark Kuikhorne werd vorig jaar in dezelfde categorie tweede.

Eigenaar Jittie Mozes vertelt dat ze weinig hebben veranderd aan het park. "We hebben eigenlijk niets anders gedaan: we zijn altijd onszelf en doen gewoon ons uiterste best. Meer kunnen we niet doen." Om nu de eerste prijs te bemachtigen is een mooie opsteker voor het park.

Volgens Mozes zit de kracht van het park in verschillende dingen. "We zijn gastvrij, weten veel over de omgeving en onze camperplaatsen staan aan het water." Naast een camperplaats kunnen mensen ook nog sloepjes huren of door de omgeving fietsen."

Het seizoen is alweer voorbij en veel mensen hebben hun camper alweer naar de stalling gebracht. "Er zijn nog wel veel Duitsers, maar die blijven vaak maar voor een nacht en reizen dan weer verder", legt Mozes uit.

De prijs die Kuikhorne won bestaat uit een trofee en een certificaat. "We hebben de prijs nog niet binnen, maar die krijgt natuurlijk een mooi plekje!'

Andere winnaars

In dezelfde categorie ging de tweede prijs naar Camperplaats Leeuwarden. In de categorie 'Beste Appartement' wist ook een Fries de eerste plaats te bemachtigen, namelijk Appartement Noflik in Oudemirdum.

(Advertentie)
(Advertentie)