Friese TikTokker Jesse heeft meer dan 100.000 volgers: "Het is wel serieus, ja."

15 okt 2019 - 13:13

Jesse van Wieren (17) uit Kollumerzwaag is een beroemde Fries op TikTok. Met zijn grappige filmpjes heeft hij in vier maanden tijd 117.600 volgers verzameld op de app, die zeer populair is bij jongeren over de hele wereld.

Jesse van Wieren - Foto: Eigen foto

Jesse zit op de theaterschool van D'Drive in Leeuwarden en wil later graag verder met acteren. Voor nu leeft hij zich helemaal uit op TikTok. Met die app kun je filmpjes van 15 seconden maken, waaronder je dan muziek kunt zetten en die kun je dan delen op sociale media. Maar dat is niet het enige dat mogelijk is, zegt Jesse. "Zonder muziek kun je een filmpje van bijvoorbeeld 60 seconden maken, dus je kunt ook kleine vlogjes erop zetten."

Creativiteit

Volgens Jesse stimuleert de app zijn creativiteit. "Er zijn bijvoorbeeld ook bepaalde challenges, zoals een waarin je moet dansen. Je kunt het altijd op je eigen manier uitvoeren en dat is dan heel leuk. Je kunt er echt je creativiteit erin kwijt."

Zo heeft Jesse in zijn nieuwste filmpje een dansje opgenomen met een vriendin. "Dat vinden we helemaal hilarisch en vooral als we het terugkijken, dan lachen wij ons helemaal ziek eigenlijk." Het filmpje heeft inmiddels 6.300 likes en 79 reacties gekregen.

Niet alleen lol

Voor Jesse is TikTok niet alleen maar dikke lol, hij verdient er ook geld mee. Hij is aangesloten bij een netwerk van TikTokkers en doet mee aan reclames, campagnes en meetings die worden geregeld vanuit dat netwerk. Exacte cijfers wil hij niet zeggen, maar: "Het is wel serieus, ja."

De video-app TikTok werd in 2017 uitgebracht en is in de hele wereld al zo'n 800 miljoen keer gedownload. De app is beschikbaar in meer dan 150 landen en 75 talen.

Populaire Friese TikTokker Jesse van Wieren uit Kollumerzwaag

(Advertentie)
(Advertentie)