Basketballers Aris winnen toch nog van ZZ Leiden: 20-0

14 okt 2019 - 21:32

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben de wedstrijd tegen ZZ Leiden van afgelopen zaterdag toch nog gewonnen. In het Kalverdijkje werd in eerste instantie met 77-66 verloren, maar de basketbalbond heeft het omgezet naar een reglementaire 20-0 overwinning voor Aris. Leiden speelde namelijk met 'ongerechtigde' spelers.

Foto: Aris Ljouwert

De Dutch Basketball League hanteert sinds dit seizoen nieuwe regels wat betreft buitenlanders. Clubs moeten met op zijn minst tien spelers aantreden, waarvan minstens vier 'home grown' zijn. Deze spelers moeten voorafgaand aan de wedstrijd worden opgegeven met een zogenaamde spelerslijst. Spelers die niet op de lijst staan, mogen niet spelen.

Bij Leiden stonden er toch spelers op het scoreformulier, die niet op de spelerslijst stonden. Deze spelers mochten dus helemaal niet in actie komen. De bond heeft daarom besloten de wedstrijd om te zetten in een reglementaire 20-0 overwinning voor Aris.

Eerste punten

Het zijn voor Aris de eerste punten van het seizoen. Eerder werd er in eigen huis met 85-60 verloren van Heroes Den Bosch en op bezoek bij Basketbal Academie Limburg uit Weert met 74-62.

(advertinsje)
(advertinsje)