Sportcast: "Cambuur heeft een spelersfonds van een miljoen euro"

14 okt 2019 - 17:02

SC Cambuur staat centraal in deze Sportcast. Algemeen directeur Ard de Graaf van de Leeuwarders schuift aan bij onze analisten Geert van Tuinen en Arjen de Boer en presentator Roelof de Vries. Zij praten onder andere over de wedstrijd tegen MVV, het nieuwe stadion en het spelersfonds.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

In deze Sportcast wordt gesproken over de 'Heren van Cammingha', een groep van zo'n dertig mensen die met elkaar zo'n miljoen euro bijdragen aan het spelersfonds. Dit fonds is opgericht om de jaren tot aan het nieuwe stadion te overbruggen. Ard de Graaf: "We willen Cambuur zoveel smoel geven dat we als sportief welvarend het nieuwe stadion kunnen betreden."

Teleurstellende wedstrijd

Op de korte termijn is de doelstelling volgens Ard de Graaf 'de glimlach weer terugkrijgen'. Dat is volgens Arjen de Boer al gelukt, al was de wedstrijd tegen MVV niet al te best.

Tegen MVV werd het 0-0 in een wedstrijd die volgens De Boer 'niet om aan te gluren' was. Geert van Tuinen vindt echter niet dat het gelijke spel een schande was: "Het is mensenwerk. Dit kan een keer gebeuren."

Het verdedigende spel van de thuisploeg uit Maastricht viel ook op, maar daar zal Cambuur zich tegen moeten wapenen, want 'dit gaan we in de toekomst veel vaker krijgen', zegt De Graaf.

Nieuwe stadion

Eerder kwam in het nieuws dat het nieuwe Cambuurstadion mogelijk pas in oktober 2021 klaar zou zijn om in te spelen. Volgens De Graaf wordt er toch geprobeerd om het eerder af te krijgen: "De doelstelling is om het seizoen 2021/2022 te starten in het nieuwe stadion."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren? Klik hier.

(Advertentie)
(Advertentie)