Schootstra over penalty: "Die scheids was een mierenneuker"

12 okt 2019 - 19:08

Zo troosteloos as het weer, zo troosteloos verliep de wedstrijd Buitenpost - Urk ook voor de thuisploeg. De 'Blauwkes' verloren met maar liefst 8-0 en die uitslag was niet eens geflatteerd.

Berend Schootstra

Scheidsrechter Gert Keijl had met zijn beslissingen grote invloed op het wedstrijdverloop. Keijl gaf Urk in de beginfase een strafschop en stuurde Buitenpost-verdediger Danny Boersma binnen een halfuur van het veld met een tweede gele aart.

Aanvoerder Berend Schootstra was na afloop niet te spreken over Keijl, met name om zijn beslissing om Urk een penalty te geven. "Het was 100 procent een overtreding, maar het was buiten de zestien. Hij had dus geen penalty mogen geven. Kijk het ligt altijd aan jezelf, maar die scheids was een mierenneuker."

Jasper Bouma

Ook trainer Jasper Bouma van Buitenpost kon zich daarin vinden. "Voor de wedstrijd was hij al aan het klagen dat we te laat uit de kleedkamers kwamen." Ook de rode kaart voor Danny Boersma was volgens Bouma niet terecht. "Ik vond die tweede gele kaart veel te zwaar."

4 punten uit 7 wedstrijden

Met 11 tegen 11 was het voor Buitenpost al lastig en stond het al met 0-2 achter. Na de rode kaart liep Urk uit naar 0-8. Een kansloze middag dus voor Buitenpost. De ploeg heeft nu vier punten uit zeven wedstrijden, evenveel als vorig seizoen. "En toen zijn we er ook in gebleven", zegt Schootstra optimistisch. "Als we onze vorm terugkrijgen, dan weet ik zeker dat we het iedere tegenstander lastig kunnen maken."

Trefwoorden: 
voetbal Urk VV Buitenpost
(Advertentie)
(Advertentie)