Zwakker VC Sneek gaat voor kampioenspoule

12 okt 2019 - 07:00

De vrouwen van VC Sneek maken zich op voor het nieuwe eredivisieseizoen. Afgelopen seizoen verloor de ploeg van trainer Paul Oosterhof de finale om het landskampioenschap van Sliedrecht Sport. Het ligt echter niet in de verwachting dat VC Sneek ook dit seizoen zo ver komt. De Snekers raakten belangrijke spelers zoals Hester Jasper en Janieke Popma kwijt en het is nog niet duidelijk hoe dat gemis opgevangen zal worden.

Foto: Omrop Fryslân

VC Sneek wil plekje in kampioenspoule

VC Sneek wil plekje in kampioenspoule

Paul Oosterhof begint aan zijn tweede jaar als trainer van VC Sneek. Het eerste jaar was volgens hem een 'rollercoaster van emoties'. De Snekers haalden de finale om het landskampioenschap, maar waren daarin kansloos tegen Sliedrecht Sport. Dit seizoen hoopt Oosterhof op een plekje in de top 6 en daarmee deelname aan de kampioenspoule.

Voor een ploeg die vorig seizoen tweede werd, lijkt een plekje in de top 6 een magere doelstelling, maar daar is Oosterhof het niet mee eens: "Dat lijkt misschien zo voor iemand die volleybal niet volgt, maar als je kijkt naar wat we verloren hebben aan spelers, dan weet iedereen dat je dat niet zomaar opvangt."

"Ik leer hier superveel"

Natuurlijk moeten er ook nieuwe spelers komen als er anderen weggaan. Danique Aardema is een van hen. Zij speelde vorig seizoen bij SCU Emlichheim, een ploeg uit het tweede niveau van Duitsland. Aardema heeft haar draai al gevonden bij VC Sneek: "Het bevalt me erg goed en ik leer hier superveel."

Aardema zou graag eerste spelverdeelster worden bij de Snekers. Haar grootste concurrent voor die positie is Nienke Tromp. Tromp vindt dat de verwachtingen voor dit seizoen niet te hoog moeten zijn: "We hebben een nieuwe groep en dan is het altijd weer even kijken hoe we het doen en dan zien we wel hoe ver we komen."

Foto: Omrop Fryslân

Geen Europees volleybal

VC Sneek had door de prestaties van vorig seizoen recht op Europees volleybal. Europese wedstrijden zijn echter een flinke investering en de club kreeg de financiën niet rond. Oosterhof vindt dat erg jammer: "Daar ben ik wel een paar dagen goed ziek van geweest. Ik weet dat de club er alles aan gedaan heeft, maar het zou voor mijn spelers en voor mij een fantastisch evenement zijn geweest, dus ik baal er ontzettend van dat we dat dit jaar niet kunnen beleven."

Danique Aardema blijft positief: "Natuurlijk is het balen dat we Europa niet in gaan, maar dat het nu niet gebeurt, wil niet zeggen dat het in de toekomst ook niet gebeurt."

Zaterdag eerste overwinning?

Zaterdag begint het eredivisieseizoen voor VC Sneek. In Apeldoorn is Alterno de tegenstander. Oosterhof heeft wel vertrouwen in een goede afloop: "Als we ons niveau halen, dan vind ik dat we daar punten moeten pakken en stiekem vind ik dat we dan ook moeten winnen."

(advertinsje)
(advertinsje)