Afsluitdijk 8 cm verzakt bij werk aan damwanden: weg afgesloten voor al het verkeer

10 okt 2019 - 19:10

De Afsluitdijk is donderdagavond vanaf 20.00 uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer in verband met een noodreparatie. Bij het intrillen van damwanden voor de aanleg van een gemaal bij Den Oever is volgens Rijkswaterstaat een rijbaan aan de IJsselmeerkant verzakt. De verzakking is 8 centimeter, heeft een woordvoerder bekend gemaakt.

Ofslútdyk - Foto: Shutterstock.com

De afsluiting duurt waarschijnlijk tot vrijdagochtend 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. De verzakking is acht centimeter. Toen de verzakking werd geconstateerd, is het werk aan de dijk meteen stilgelegd. De weg is afgesloten van Kornwerderzand tot Den Oever. Voor Breezanddijk worden speciale verkeersregelaars ingezet.

Vlak na acht uur trokken autobestuurders zich eerst niets aan van de afzettingen. Ze negeerden de pionnen die waren geplaatst en reden door.

Verzakte deel opnieuw opbouwen

"We pakken het herstel grondig aan: we bouwen de fundering van dit stuk weg over een lengte van 20 meter geheel opnieuw op. Dit is bedoeld als maatregel om de kans op verdere verzakking tijdens de werkzaamheden te verkleinen", zegt woordvoerder Patricia Troost van Rijkswaterstaat. Vanwege de veiligheid van wegwerkers en het verkeer gaat de Afsluitdijk donderdagavond en -nacht helemaal dicht.

Versterking

Aan de Afsluitdijk vinden versterkingswerkzaamheden plaats die in 2022 klaar moeten zijn. Er worden extra gemalen en spuisluizen gebouwd om meer water af te kunnen voeren naar de Waddenzee.

(advertinsje)
(advertinsje)