Wolvegaster die buurmeisjes misbruikte moet drie jaar de cel in

10 okt 2019 - 14:51

Een 48-jarige inwoner van Wolvega die twee minderjarige buurmeisjes seksueel heeft misbruikt, moet drie jaar de cel in. Daarnaast heeft de rechtbank hem ook een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Rjochter - Foto: Shutterstock.com

De zaak kwam aan het licht toen het jongste buurmeisje tegen haar moeder zei dat ze door de buurman was betast. Toen bleek dat dat het oudere zusje ook was overkomen. De meisjes waren acht en elf jaar oud.

Pedofiele stoornis

Bij logeerfeestjes sliepen de meisjes op de slaapkamer van de buren. Het misbruik vond plaats toen de buurvrouw sliep, maar ook als het buurmeisje op bezoek kwam. De rechtbank rekent het de Wolvegaster extra zwaar aan dan de meisjes aan zijn zorg waren toevertrouwd. Volgens een psycholoog heeft de man een pedofiele stoornis, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank bepaalde dat de Wolvegaster een behandeling moet ondergaan die is gericht op het voorkomen van seksuele delicten. Hij mag geen contact opnemen met de slachtoffers en hij komt onder toezicht van de reclassering. Aan een van de meisjes moet hij een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

(advertinsje)
(advertinsje)